Behageligere træning i koldt vejr

behageligere træning vinter koldt vejr hoste åndenød

Bliver du regelmæssigt ramt af hoste og åndenød i forbindelse med træning i koldt vejr?

Så har du muligvis EID (Exercise Induced Broncoconstriction – træningsfremkaldt sammentrækning i bronkierne). Der findes dog med stor sandsynlighed en nem løsning for dig!

Min ønske om behageligere træning

Det er frusterende, at ikke kunne tage af sted på en løbe- eller cykeltur sammen med træningsvennerne når temperaturen dukker under de omkring 10 grader. Jeg kender det godt, og har længe troet, at der ikke fandtes en løsning. Efter år af forsøg med at dæmpe symptomerne med mange slags midler opgav jeg til sidst. Jeg koncentererede simpelthen min træning i de kolde måneder til fitnesscentret, på løbebåndet og spinningcyklen.
For nylig begynde jeg dog at undersøge sagen i dybten, og gik i gang med at søge information på nettet, for at se om der fandtes nogle artikler, der beskriver mine symptomer. Jeg fandt en del relevante artikler, der beskrev lignende symptomer, men jeg kom ikke rigtigt videre i min efterforsking.

Dr. Parsons havde løsningen

Så helt pludselig, når jeg var på jagt efter information til en helt anden artikel så snublede jeg over denne publikation i Men’s Health. Dr Jonathan Parsons, med titlen “director of the Ohio State University Multidisciplinary Cough Program” beskrev symptomer der ligner mine og havde den simple løsning –  en helt almindelig inhalator, der hyppigt bruges af astmatiker.

Ligner astma

Han forklarer, at det, der sker ved intensiv træning (især ved lavere temperatur, i følge mine erfaringer) er en tilstand, der ligner astma. Tilstanden er tidligere også blevet kaldt “træningsfremkaldt astma”. I modsætning til astma, som kan fremkaldes af forskellige faktorer, som f.eks. røg, pollen, skimmel, kæledyr eller vira, så trigges EIB kun af intensiv træning.

Jeg opsøgte straks min læge og fortalte ham min historie. Han var med på, at der kunne være en sammehæng mellem træning i koldt vejr og sammentækning/spasmer i bronkierne. Jeg fik en astma-inhalator udskrevet på recept. Samme aften efter arbejde besluttede jeg at prøve den, og blev enormt positivt overrasket over, at jeg kunne løbe en 5 km-runde i ret højt tempo uden at jeg blev ramt af slimdannelse och sammentrækning i bronkierne!

inhalator behageligere træning vinter koldt vejr hoste åndenød

Jeg håber så, at andre med de samme symptomer, kan blive hjulet af dette blogindlæg, og kan komme i gang med udendørstræning i kold vejr igen.

 Læs hele artikelen her på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − = 9